لیست اختراعات مهراد نجفي
در حال حاضر بسياري از قطعات موجود در خودروها شامل بدنه قايق ها، هواپيماها و وسايل نقليه عمومي از يك سو و سطوح داخلي خودروها از سوي ديگر توسط فايبر گلاس ساخته مي شود، اين مساله داراي مزاياي بسياري مي باشد ولي در عين حال بايد دانست عدم بازيافت فايبر گلاس كماكان به عنوان بزرگترين معضل در بكارگيري آن به شكل گسترده تر مطرح است. در واقع ورق هاي فايبر گلاس با يك مشكل هميشگي همراه هستند كه عبارت است از اينكه در صورت اعمال كوچكترين آسيب به بافت آن عملاً فاقد استفاده بوده و دور ريز محسوب مي گردد. در حال حاضر در پي پژوهش هايي كه در تيم تحقيقاتي موجود صورت گرفته است به فرآيندي دست يافتيم كه با ارائه يك خمير حائز تمامي ويژگي هاي شيميايي و مكانيكي ماده فايبر گلاس به ترميم سطوح آسيب ديده پرداخته و به بسياري ازز معضلات اقتصادي و زيست محيطي حال حاضر پايان داد. در اين روش فايبر گلاس هاي بازيافتي را در يك دستگاه خردكن به پودر مبدل مي سازيم و پس از عبور پودر حاصل از سرند ذرات آن به دو دسته ريز و درشت تقسيم مي شوند كه اين مساله ناشي از مش بندي اين سرند بوده و نهايتاً ذرات درشت بر روي سرند با حفره هاي كوچكتر قرار مي گيرد و ذرات ريز تر با عبور از اين مرحله در سيني پاييني كه مختصص به ذرات ريز است قرار مي گيرد در اين مرحله با افزودن ماده حلال پلي استر موجود را حل مي نماييم و پس از طي كردن زمان ماند كه براي همگن سازي محلول موجود واجب و ضروري به نظر مي رسد. مرحله ساخت خمير صورت مي گيرد كه طي آن محلول مورد نظر به خمير حاوي پلي استر بدل مي گردد. اين خمير به صورت بالقوه داراي قابليت برقراري پيوندهاي شيميايي بسيار قوي با فايبر گلاس خشك كه به عنوان سطح پايه نيازمند ترميم بوده است مي باشد.
شيرين سازي گاز طبيعي امري ضروري است، زيرا وجود گازهاي ترش در گاز طبيعي باعث مشكلات زيادي مي شوند. جداسازي كربن دي اكسيد كه يكي از مهمترين گازهاي ترش در گاز طبيعي است، باعث كاهش حجم گاز و در نتيجه كاهش قطر لوله هاي انتقال و نيز كاهش هزينه هاي تقويت فشار در مسيرهاي طولاني مي شود. علاوه بر اين 80% از گازهاي گلخانه اي شامل co2 مي شود، بنابراين co2 از اين جهت نيز كه يكي از اركان گرمايش جهاني است، مورد ملاحظه قرار گرفته است. همچنين گاز كربن دي اكسيد به علت خاصيت اسيدي در آب موجب خوردگي مي شود و بايد مقدار آن در خطوط انتقال به كمتر از 2-3% برسد. استفاده از غشاها براي جداسازي يك گاز مشخص از مخلوط گازها فرآيندي است كه اخيرا متداول شده است. پيش بيني مي شود كه در سالهاي آتي، مهمترين و بيشترين كاربرد غشا در جداسازي گاز باشد. يكي از اين كاربردها، شيرين سازي گاز طبيعي است. در سال هاي اخير بيشتر توجه محققين روي غشاهاي هيبريدي بوده است. با استفاده از غشاهاي هيبريدي مي توان علاوه بر پوشش دادن معايب ساختارهاي آلي و غير آلي، از مزاياي هر دو گروه در يك غشا بهره مند شد. به عبارت ديگر، غشاهاي هيبريدي نسل جديدي از غشاها هستند كه با تركيب مثبت خواص غشاهاي آلي(انتخاب پذيري بالا) و غشاهاي غير آلي(عبوردهي و پايداري حرارتي، مكانيكي، شيميايي بالا) در سالهاي اخير بيشتر مورد توجه قرار گرفته اند. در اين تحقيق از غشاهاي هيبريدي كامپوزيتي استفاده شده است. اصطلاح غشاهاي كامپوزيتي عمدتا از دهه آخر قرن بيستم مطرح شد. غشاهاي كامپوزيتي در حالت كلي از سه جزء اصلي تشكيل ميشوند: سيستم متخلخل نگهدارنده، لايههاي مياني و لايههاي رويي. پس از ساخت غشا كامپوزيتي در نهايت بايد لايه نازك پليمري انتخاب پذير را روي آن تشكيل دهيم. قدم اول در ساخت اين نوع غشاها، ساخت سيستم نگهدارنده متخلخل مي باشد، بدين منظور از سراميك مهندسي اكسيد آلومينيوم (آلومينا) به عنوان ماده اوليه استفاده شده است. در اين تحقيق، از روش قالبريزي ژل آبي بر پاية مونومر آكريلآميد براي شكلدهي سيستم نگهدارنده متخلخل استفاده شده است و توجه خاصي بر تهيه مخلوط روان قابل ريختهگري شده است. سيستم نگهدارنده متخلخل تهيه شده داراي خواص فيزيكي- مكانيكي مناسبي مي باشد. مقدار تخلخل باز آن بيش از 37 درصد حجمي بوده و چگالي توده قطعات تهيه شده به طور متوسط 322/2 گرم بر سانتي متر مكعب مي باشد. ريز ساختار قطعات كاملا يكنواخت بوده و عاري از هرگونه نقص و ترك است.
در اين اختراع سولفات سديم خشك از خاك معدني تنارديت تهيه مي شود اين خاك در ايران به وفور يافت مي شود و مراحل كار به طور خلاصه شامل مراحل زير مي باشد: 1- آسياب كردن سنگ يا خاك معدني 2- شستشوي خاك با آب و يا محلول بازيافتي مراحل بعدي در دماي 28 تا 40 درجه سانتيگراد و تهيه محلول سوسپانسيون حاوي سولفات سديم غليظ، لجن و مواد نامحلول 3- رسوبدهي لجن و مواد نامحلول و جداسازي محلول غليظ و شفاف 4- كريستاليزاسيون محلول غليظ و شفاف در اولين مرحله كريستاليزاسيون در دماي بين 32 تا 20 درجه سانتيگراد و حفظ ارتفاع محلول تا كمتر از 15 سانتيمتر براي توليد كريستالهاي بزرگ نمك گلوبر(سولفات سديم ده آبه) 5- انتقال مادر آب كريستاليزاسيون به مرحله اول شستشوي خاك. 6- ذوب كردن كريستالهاي بدست آمده در دماي 60 درجه سانتيگراد تا كريستالهاي سولفات سديم در آب كريستاله خود حل شوند و سوسپانسيوني شامل محلول اشباع سولفات سديم با دانسيته 335/1 گرم بر ميلي ليتر و كريستالهاي سولفات سديم خشك به نسبت 17% وزني نسبت به كريستالهاي نمك گلوبر ده آبه اوليه بدست آيد و رسوب دهي كريستالهاي سولفات سديم خشك انجام مي شود. 7- محلول اشباع و شفاف بدست آمده از مرحله قبل به دومين مرحله كريستاليزاسيون بازگردانده شده تا سولفات سديم خشك جدا و پس از انجام يك مرحله خشك كردن نهائي بسته بندي گردد.
در اين زمينه با شناسايي نقاط ضعف سوخت هاي فسيلي به ويژه در بحث آلايندگي توانستيم ضمن ارائه سوختي كاملاً پاك براي بكارگيري در موتورهاي ديزل كنوني بدون هيچ تغييري در ساختار آنها به نتايج بسيار قابل توجهي در زمينه بهبود عملكرد موتور دست يابيم. در سوخت جديد داراي تركيبي است كه فاقد منابع گوگردي است و ويژگي هاي بسيار چشمگيري براي استفاده ي مستقيم در موتورهاي ديزل دارد. با استفاده از اين سوخت خدمات شاياني در جهت حفظ محيط زيست در تمامي مراحل دستيابي،استفاده و حتي جلوگيري از كوتاه شدن عمر موتور ها و تبعا جلوگيري از ورود آلاينده ها در مراحل توليد موتورهاي ديزل انجام ميگردد. با استفاده از بررسي هاي صورت گرفته نتايج حاكي از آن است كه در صورت استفاده از اين سوخت تحول چشمگيري در كاهش آلاينده هاي زيست محيطي صورت خواهد گرفت كه اين مساله با توجه به مورد توجه قرار گرفتن محيط زيست سالم در سرتاسر دنيا و شيوع عوارض شديد واجتناب ناپذير آن نظير انواع بيماريها طي ساليان اخير مي تواند جذابيت هاي بسياري براي بازار مصرف به دنبال داشته باشد.
موارد یافت شده: 4